Senaste inläggen
I går bakade jag denna ljuvliga kaka som blev populär bland vännerna!
Grundreceptet hittade jag på kokaihop.se men sedan ändrade jag lite .
Det som behövs är:
200 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 väl mogna bananer
2 dl filmjölk
200 g mörk blockchoklad
ca 3 msk kokosflingor till långpannan
Gör så här:
-Börja med att slå på ugnen på 175 grader.
-Klä en långpanna med bakplåtspapper och strö över kokosflingor.
-Rör sedan smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
-I en annan bunke blandas vetemjöl, bakpulver, bikarbonat.
-Mosa sedan bananerna och blanda med filmjölken.
-I smeten rörs sedan mjölblandningen ned och bananblandningen, sist chokladhacket.
-Bred ut smeten i långpannan och grädda i nedredelen av ugnen mellan 30-45 min.
-Låt kakan svalna i långpannan innan den skärs upp i rutor eller tårtbitar.
-Pudra över florsocker som garnering el varför inte prova en chokladglasyr?
Chokladglasy:
150 g smör el margarin
2-3 msk vatten/ kaffe
6 dl florsocker
2-3 msk kakao
kokosflingor som garnering.
Lägg alla ingredienser utom kokosflingorna i en kastrull. Låt smöret smält under omrörning och vispa glasyren slät. Häll på kakan och strö över kokosflingor.
Mums.
Detta blir de första raderna på denna bogg och vart ska man börja....Det man måste nämna är att festmånaden ramadan är åter här igen. Idag är det dag 7. Fastan har gått otroligt bra, Alhamdulillah! Jag trodde att det skulle bli svårare med tanke på de många timmar vi fastar här i Sverige i år. Det blir runt 19 timmar och dessutom är jag hög gravid. Men Alhamdulillah, allt har gått bra.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|