Direktlänk till inlägg 15 september 2011
Hittade detta recept med influenser från Indien. Då tänkte jag att det skulle passa mina smaklökar bra, och receptet var enkelt att göra och resultatet blev jätte bra. Jag använde mig av högrev.
4-6 portioner:
800g grytbitar, av nöt el lamm
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 tsk ingefära
3 msk matolja
1 tsk spiskummin
4 lagerblad
2 tsk chilipulver, tillsätt mer om mer styrka önskas
3 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
ca 1 liter vatten
1/2 tsk salt
2 tomater
100 g gröna bönor, frysta eller färska
Skala löken. Dela den på hälften och finhacka den ena delen medans den andra delen skivas. Skala och riv vitlöken på rivjärn.
Hetta upp oljan i en gryta. Häll i löken, vitlöken och köttet. Låt steka ett par minuter. Tillsätt därefter ingefära, chilipulver och spiskummin. Låt steka ytterligare några minuter.
Tillsätt tomatpuré och lagerblad. Låt steka en kort stund. Häll därefter på med vatten så det täcker köttet och lägg i grönsaksbuljongtärningen. Låt allt koka sakta under lock i 30 minúter.
Under tiden förbereds tomaterna som skärs i klyftor. Bönorna kan skäras i mindre bitar. Efter 30 minuter tillsätts tomater och bönor. Låt grytan koka ytterligare 15 minuter. Severa rykande varm med ris och kanske ett naanbröd?
Jag byter nu blogg till http://living-in-libya.blogspot.com/ följ gärna mig där! ...
Igår började jag känna mig lite ensam. En saknad att inte kunna kommunicera med de människor man träffar och har runt omkring en. Jag vill så gärna prata med min svärmor, svägorskor och min sons kusiner....men det kan jag inte...jag vet inte men ...
Som jag skrivit tidigare, har trafiken ökat i Benghazi efter kriget. Folk från andra städer, som förstörts, har flyttat till Benghazi. Detta har medfört för många bilar på vägarna. Det är helt enkelt kaos. När vi var på vår åktur i kväll, hände e...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
|||||
|