Direktlänk till inlägg 9 september 2011
I grundreceptet ska man använda lamm, jag använde mig av högrev och det gick lika bra. Man kan använda sig av fryst eller färsk spenat som blancheras innan det används i receptet. Jag själv använde mig av fryst som jag tinade.
4-6 portioner
800g nötkött, lamm el högrev
1 tsk mald ingefära
3 vitlöksklyftor, rivna
2 paket fryst hackad spenat, 250g
4 msk smör
1 tsk chilipulver
2 tsk garam masala
salt
vitpeppar
1 1/4 dl naturell yoghurt, använde turkisk
1/2 tsk muskot
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl matlagningsgrädde
Skär köttet i 3 cm tärningar. Lägg i en bunke och blanda ner ingefära och vitlök. Låt stå ca 20 min.
Lägg köttet i en kastrull och tillsätt vatten så att köttet knappt är täckt. Låt sjuda ca 30 min.
Tina spenaten i en kastrull med vatten eller i mikrovågsugnen.
Låt köttet rinna av, men spara spadet. Fräs köttet i smör tills det är lätt brynt. Tillsätt kryddor och yoghurt. Låt det hela sjuda tills yoghurten kokat in och kastrullen är nästan torr, det tar ca 8 min.
Tillsätt spenat, muskot, grönsaksbuljong och ca 2 dl av det sparade köttspadet. Låt det hela sjuda sakta under lock ca 7-8 min. Rör ner grädde och låt allt bli genomvarmt.
Severa med ris och yoghurt.
Jag byter nu blogg till http://living-in-libya.blogspot.com/ följ gärna mig där! ...
Igår började jag känna mig lite ensam. En saknad att inte kunna kommunicera med de människor man träffar och har runt omkring en. Jag vill så gärna prata med min svärmor, svägorskor och min sons kusiner....men det kan jag inte...jag vet inte men ...
Som jag skrivit tidigare, har trafiken ökat i Benghazi efter kriget. Folk från andra städer, som förstörts, har flyttat till Benghazi. Detta har medfört för många bilar på vägarna. Det är helt enkelt kaos. När vi var på vår åktur i kväll, hände e...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
|||||
|