Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011
Denna kaka går snabbt att göra och är en av mina favoriter. Orginalet ska man ha kakao i kakan, men jag valde bort det. En ljus sockerkaka med chokladglasyr, kan det bli bättre?
Det Behövs:
150g margarin el smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Glasyr:
75g smör el margarin
1-2 msk vatten
3 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker
Garnering:
kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 30x24 cm.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Låt kakan svalna. Smäl under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
Bred glasyren på kakan. Strö på rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Jag byter nu blogg till http://living-in-libya.blogspot.com/ följ gärna mig där! ...
Igår började jag känna mig lite ensam. En saknad att inte kunna kommunicera med de människor man träffar och har runt omkring en. Jag vill så gärna prata med min svärmor, svägorskor och min sons kusiner....men det kan jag inte...jag vet inte men ...
Som jag skrivit tidigare, har trafiken ökat i Benghazi efter kriget. Folk från andra städer, som förstörts, har flyttat till Benghazi. Detta har medfört för många bilar på vägarna. Det är helt enkelt kaos. När vi var på vår åktur i kväll, hände e...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 | 30 | 31 | |||||||
|