Direktlänk till inlägg 13 november 2011
Tänk att göra allt i en form. Det är både smidigt och enkelt. Dessutom blir det gott!
Till gratängen behövs:
1 kg potatis
600g köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor, rivna på rivgärn
800g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
3 dl grädde
5 dl riven ost
Börja med att göra en köttfärsås. Stek köttfärsen i matfett med löken. Tillsätt kryddorna och tomatpurén. Sedan häll på krossade tomater och lägg i buljongtärningen. Salta och peppra. Låt putra ca 10 min på svag värme. Smaka av, och tillsätt mer kryddorn om det behövs.
Skala potatisen och skiva den tunnt. Smörj en ugnssäkerform, börja med ett lager potatis och sedan köttfärssåsen på. Avsluta med köttfärssås.
Blanda grädden med den rivna osten. Häll på köttfärsen. Sätt in gratängen i 200 graders ugn och låt den stå ca 50 min. Känn på potatisen så den är mjuk. Det passar bra att servera med en sallad.
Jag byter nu blogg till http://living-in-libya.blogspot.com/ följ gärna mig där! ...
Igår började jag känna mig lite ensam. En saknad att inte kunna kommunicera med de människor man träffar och har runt omkring en. Jag vill så gärna prata med min svärmor, svägorskor och min sons kusiner....men det kan jag inte...jag vet inte men ...
Som jag skrivit tidigare, har trafiken ökat i Benghazi efter kriget. Folk från andra städer, som förstörts, har flyttat till Benghazi. Detta har medfört för många bilar på vägarna. Det är helt enkelt kaos. När vi var på vår åktur i kväll, hände e...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|