Direktlänk till inlägg 15 oktober 2011
Detta recept är en av mina absoluta favoriter! Med undantag för marinering, tar receptet kort tid att göra. Desstå mer marinaden får stå med kycklingen, desstå hetare spett. Finessen är även att pensla på den marinad som inte fastnar på spetten innan man sätter in dem i ugnen. Prova dig fram med kryddningen. Jag har alltid mer av varje!
Det behövs till 4 personer:
400g kycklingfilé
Marinad:
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk pressad citronsaft
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 dl matlagningsyoghurt, el turkisk yoghurt
Gurkraita:
1/2 färsk gurka
1 lite rödlök
1- 1 1/2 dl matlagningsyoghurt el turkisk yoghurt
1/2 tsk salt
svartpeppar
färsk hackad koriander ( jag brukar inte ha det)
Skär köttet i tärningar.
Blanda till marinaden. Häll den över kycklingköttet och rör om. Låt stå i kylen i minst ett par timmar.
Trä upp köttbitarna på spett och lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla på den marinad som finns kvar i burken. Stek i 200 graders ugn ca 15 min.
Gör raitan. Tärna gurkan och finhacka löken. Häll över yoghurt och smaksätt med salt, peppar och koriander. Servera direkt eller låt stå dra någon timme i kylen för starkare smak.
Severa kycklingspetten med raita och ris kokt i vatten som fått färg av 1 tsk gurkmeja.
Jag byter nu blogg till http://living-in-libya.blogspot.com/ följ gärna mig där! ...
Igår började jag känna mig lite ensam. En saknad att inte kunna kommunicera med de människor man träffar och har runt omkring en. Jag vill så gärna prata med min svärmor, svägorskor och min sons kusiner....men det kan jag inte...jag vet inte men ...
Som jag skrivit tidigare, har trafiken ökat i Benghazi efter kriget. Folk från andra städer, som förstörts, har flyttat till Benghazi. Detta har medfört för många bilar på vägarna. Det är helt enkelt kaos. När vi var på vår åktur i kväll, hände e...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|